1981 yılında Hıncal Uluç ve Ali Kocatepe tarafından hazırlanmış, Gelişim Yayınları tarafından çıkarılmıştır.
1985 yılında yayın hayatına başlamış, ilk sayısının kapağında Derya Arbaş yer almıştır.
KİTAP DÜNYASINA DA BİR GÖZ ATALIM!
Murat Kürüz'ün bu kitabını okurken çok özlediğimiz 80'li yıllara bir yolculuk yapacağız.
“Araya Parça Giren Yıllar” Türk sinemasının kimilerince en “karanlık” dönemi sayılan “1974-1980 seks filmleri dönemi”ni inceleyen bir kitaptır. “Araya Parça Giren Yıllar” ilk tohumları 1972’de atılsa da, gerçek startı 1974’te verilmiş olan 1980’e dek süren “Türk Seks Filmleri” dönemine bugüne dek pek bakılmamış bir açıdan olabildiğince derinliğine bakmayı denemiştir.
Tunca’nın 70’li yıllarda HEY’de yayınlanan röportajlarından derlenen bu kitap genç müzisyenlere, genç gazetecilere ve 70’li yıllara dair bir ışık tutuyor.
Naim Dilmener geniş arşivini, bilgi birikimini, tecrübesini, coşkusunu, heyecanını, incelemeci, araştırmacı yönünü bir potada eriterek, ancak onun başarabileceği, bir anlamda da başarmak zorunda olduğu -çünkü bu, üstünde taşıdığı bir misyon, toplumsal bir görevdi bir bakıma- çalışmayı bitirdi, Hafif Türk Pop Tarihi’ni armağan etti bize.
Atilla Dorsay müziği de çok sevdi. Neredeyse sinema kadar... Bir dönemde şarkıcı olmayı bile denedi. ama "Kader ağlarını ördü" ve o sinema yazarı oldu. bu kitapta Dorsay, hayatının çok önemli bir parçası olan müzikle ilişkili anılarını anlatıyor. kişisel olmasına karşın herkesin, kendi şarkılarından, seslerinden ve anılarından parçalar bulacağı bir pop müzik tarihi...
Ayfer Tunç'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan bu kitabı Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek, 70'li yıllarda nasıl yaşadığımızı, "içerden" yani ev içinden anlatıyor. Cenazeden düğüne, okuldan pikniğe, telefondan faytona, dönemin kozmetiklerinden giyim kuşam modasına, misafir ağırlama usullerinden, hediye alma adetlerine, mektup yazma adabından kara trenlere kadar birçok alanda okuru gezdiriyor.